Friday 16 May 2008

Mesyuarat Agung Dwitahunan NUJ-UM 2008-2010

Kali ini kita bermesyuarat sebelah malam.

Jawatankuasa Cawangan NUJ-UM membuat keputusan untuk mengadakan mesyuarat agung dwitahunan 2008-2010 pada 27 Jun 2008 (Jumaat) pada sebelah malam di Dewan Besar Utusan Melayu.

Langkah ini dilihat sebagai satu usaha untuk memberikan peluang kepada para ahli untuk bersama-sama menyertai forum tahunan yang begitu penting bagi membincangkan perkembangan terkini kesatuan, bermuhasabah dan menentukan halatuju masa depan.

Setiausaha Cawangan, Saifulizam Mohamad telah mengeluarkan notis mengenai mesyuarat agung itu pada 14 Mei lalu selaras dengan Peraturan 30.2 Perlembagaan NUJM.

Sehubungan itu ahli-ahli dijemput mengemukakan usul untuk perbincangan pada mesyuarat tersebut dan juga pencalonan bagi pemilihan Ahli Jawatankuasa Cawangan yang baru (Exco) selan 10 orang perwakilan bagi mesyuarat dwitahunan NUJ Pusat.

Untuk itu, pencalonan dan usul hendaklah sampai kepada Setiausaha Cawangan pada Jumaat 13 Jun 2008 tidak lewat pukul 6 petang.

Semua jawatan Exco adalah terbuka untuk dipertandingkan iaitu, Pengerusi, Naib Pengerusi, Setiausaha, Penolong Setiausaha, Bendahari dan ahli Jawatankuasa (enam orang) serta perwakilan mesyuarat dwitahunan NUJ Pusat (10 orang)

Borang pencalonan boleh diperoleh daripada Setiausaha Cawangan, saudara Saifulizam

Sementara itu bagi menjayakan mesyuarat kita pada tahun ini kesatuan amat mengalu-alukan bantuan daripada ahli untuk turut sama menghulurkan bantuan dengan menjadi sub committee (pendaftaran/persiapan dewan dan alat siaran raya/makanan/cenderahati atau ingin membuat penajaan. Untuk boleh berhubung dengan mana-mana exco NUJ-UM.

Semoga pada tahun ini mesyuarat kita lebih meriah dengan penyertaan daripada ahli-ahli NUJ-UM yang dihormati.

3 comments:

Anonymous said...

sapa nak contak basuh pinggan?

Anonymous said...

Nak sponsor ka, nak basuh pinggan mankok priok blanga ka, tu tak ponting banget..

ni.. yang salah isi borang sampai kena reject tu lagu mana ceghita bang?

loklag sungguh hampa...

lepaih ni aku tak klapag nak p meetin dah... meeeating oklee

Anonymous said...

kami rasa sedih bila helmi tak dapat tanding, tapi kami tidak lah sampai nak mengata loklag ka.

meeting tetap la kena pergi jangan tapi pegi, itu dah tg jawab kita sebagai ahli